Acasă Economie Guvernul a eliminat obligația depunerii declarației privind locul de consum. Trei categorii...

Guvernul a eliminat obligația depunerii declarației privind locul de consum. Trei categorii de beneficiari trebuie, totuși să o depună

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă  care elimină obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă să depună declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat.

Astfel, obligativitatea de depunere a declaraţiilor rămâne doar pentru consumatorii finali care se încadrează în categoriile următoare: clienţi casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor; clienţii casnici care au în întreţinere cel puţin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ, şi clienţii casnici familii monoparentale, care au în întreţinere cel puţin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învăţământ.

„Pentru a evita o supraaglomerare, un efort care nu trebuie depus şi un efort semnificativ la sfârşitul anului, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Drăgan, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Pentru a beneficia de plafonarea la 0,68 lei/kWh, familiile monoparentale, persoanele care utilizează dispozitive medicale și familiile care au în întreţinere cel puţin 3 copii trebuie să depună declarația.

Dan Drăgan a dat exemplul unei familii monoparentale, care, dacă se încadrează în pragul de consum de 100 KWh, beneficiază direct de preţul de 0,68 de lei/KWh, iar dacă depăşeşte semnificativ acest prag va trebui să depună o declaraţie la furnizorul de de energie, fără a mai exista obligaţia existenţei un contract de furnizare între chiriaş, respectiv familia monoparentală, şi furnizorul de energie.

„Poate fi făcut în baza contractului de furnizare dintre proprietar şi furnizorul de energie electrică”, a punctat Drăgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here