Acasă Politic Guvernul discută proiectul de buget pentru 2022

Guvernul discută proiectul de buget pentru 2022

DISTRIBUIȚI

Guvernul discută în şedinţa de vineri proiectul de buget pe anul viitor, pentru a stabili „liniile de efort” pentru perioada următoare, astfel încât până la 24 decembrie bugetul să fie aprobat, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

”Cel de-al doilea motiv pentru care am dorit să avem această şedinţă este legat de proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem avem bugetul finalizat şi aprobat”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de guvern.

De asemenea, premierul a atras atenţia miniştrilor că Executivul este în urmă cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Astfel, el a subliniat că actul normativ trebuie aprobat cât de repede posibil. ”Al treilea subiect este legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menţionat este că avem 507 jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor. Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri, din aceste măsuri 64 sunt reforme şi 107 investiţii. Ca atare, suntem în urmă cel puţin cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă să putem să o dezbatem şi să o aprobăm”, a spus Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − two =