Acasă Politic Guvernul nu se lasă

Guvernul nu se lasă

DISTRIBUIȚI

Guvernul a atacat în contencios administrativ decretul prin care Klaus Iohannis a prelungit mandatul şefului Statului Major al Armatei. Primul efect al acestei acţiuni este suspendarea aplicării prevederii documentului. Guvernul propusese numirea în funcţie a generalului Dumitru Scarlat.

Decretul preşedintelui Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a fost publicat la 29 decembrie 2018 în Monitorul Oficial, nefiind contrasemnat de premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit decretului, s-a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.  În decret se menţionează că prelungirea mandatului s-a făcut ”luând act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, reţinând necesitatea asigurării continuităţii conducerii Armatei, în condiţiile în care mediul regional şi internaţional de securitate se află în continuă schimbare, având în vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 28 decembrie 2018”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here