Acasă Economie Guvernul plafonează prețul la lemnele de foc la 400 lei pe metru...

Guvernul plafonează prețul la lemnele de foc la 400 lei pe metru cub

DISTRIBUIȚI

  Guvernul aprobă astăzi Ordonanţa de urgenţă privind plafonarea preţului pentru un metru cub de lemn de foc, care, conform declarației prim ministrului Nicolae Ciucă, este de 400 de lei.

Ca urmare a solicitării premierului Ciucă, prețul pentru metrul cub de lemn va fi plafonat la 400 de lei pe metru cub, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Totodată, se plafonează preţurile finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1.500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn – maxim 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

”Este o decizie așteptată în peste 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1500 de lei/ tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA. Este un sistem de măsuri pe care le aprobăm astăzi în guvern, care să-i sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine, a declarat prim ministrul Nicolae Cucă, în deschiderea ședinței de guvern de astăzi.

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, şi unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, administrativ-teritoriale, din subordinea acestora, unităţilor de cult.

Măsurile se aplică până la data de 31 martie 2023, mai prevede proiectul de ordonanţă.

Conform unui comunicat transmis marţi, Guvernul urmează să aprobe Strategia Naţională pentru Păduri 2030, precum şi să modifice Hotărârea nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here