Acasă Politic Guvernul vrea să reglementeze telemedicina

Guvernul vrea să reglementeze telemedicina

DISTRIBUIȚI

Guvernul vrea să reglementeze telemedicina: medicii vor putea oferi consultații la distanță și vor monitoriza starea de sănătate a pacienților prin orice mijloace electronice

Guvernul vrea să reglementeze, printr-o ordonanță de urgență, telemedicina, astfel că medicii vor putea oferi, începând din anul 2021, consultații la distanță și vor putea monitoriza starea de sănătate a pacienților prin orice mijloace electronice.

”Azi am avizat un proiect de Ordonanță de urgență pe care l-am propus Ministerului Sănătății, și care face actul medical mult mai simplu de oferit, care poate salva vieți atunci când pacientul nu poate ajunge imediat la doctor. Am avizat OUG pentru telemedicină. Medicul va putea să facă o primă consultație, să evalueze starea de sănătate, chiar să dea tratament și să trimită rețeta electronic, pe e-mail. Sau va stabili cât de repede trebuie să meargă omul la spital. Cu atât mai mult, dacă este nevoie de un consult pluridisciplinar, fie că pacientul este la el acasă sau în unitatea medicală, poate stabili cu ajutorul medicului curant, o legătură directă cu mai mulți medici specialiști pentru a primi diagnosticul sau tratamentul adecvat”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, telemedicina va cuprinde următoarele servicii: teleconsultația, teleexpertiza, teleasistența, teleradiologia, telepatologia, telemonitorizarea și a doua opinie medicală.

Serviciile medicale prin telemedicină vor putea fi acordate de pe orice dispozitiv audio sau video sau prin orice mijloace de comunicare la distanță.

Medicii vor putea să ofere consultații de la distanță, să prescrie tratament și să monitorizeze starea de sănătate a pacienților.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here