Acasă Economie Hidroelectrica a câștigat arbitrajul cu EFT

Hidroelectrica a câștigat arbitrajul cu EFT

DISTRIBUIȚI

Prin soluția pronunțată în data de 24 decembrie 2018 de Tribunalul Arbitral constituit la Berna, în Elveția, a dat câștig de cauză Hidroelectrica în procesul cu Energy Financing Team (EFT) AG. Tribunalul Arbitral a respins integral pretențiile EFT AG în cuantum de 80 milioane Euro (micșorate în cursul procedurii, ulterior apărării formulate de HIDROELECTRICA, la 42,6 milioane Euro plus dobandă 5% / an începând cu anul 2013), reprezentând despăgubiri ca urmare a pretinsei neexecutări culpabile de către HIDROELECTRICA a Contractului de furnizare energie electrică încheiat între părți.

În esență, Tribunalul a reținut că legea aplicabilă dreptului EFT AG la eventuale despăgubiri ca urmare a denunțării Contractului este legea română aplicabilă insolvenței HIDROELECTRICA, respectiv Legea nr. 85/2006, și nu legea aleasă de parți ca fiind aplicabilă Contractului, respectiv legea elvețiană, cum a susținut EFT. Astfel, în conformitate cu legea determinată ca fiind aplicabilă, Tribunalul a reținut că EFT AG nu este îndreptățită la obținerea despagubirilor solicitate și a respins în integralitate pretențiile EFT în acest sens.

Tribunalul Arbitral a obligat, de asemenea, societatea EFT AG să plătească Hidroelectrica 557.256,5 euro, 596.593,6 lei și 9.272,18 CHF cu titlul de cheltuieli de judecată.

Hidroelectrica a fost reprezentată în acest proces arbitral internațional de societățile de avocatură Leaua Damcali Deaconu Paunescu  și  LDDP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here