Acasă Social Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: În Ilfov a început consilierea vocațională în...

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: În Ilfov a început consilierea vocațională în școli, la clasa a opta

DISTRIBUIȚI

Alegerile pe care le facem de mici ne influențează viața ca adulți. E important să optăm nu doar pentru ce ne-ar plăcea, ci și pentru ce avem aptitudini și ni se potrivește. Tocmai de aceea îi ajutăm pe copii să își aleagă conștient domeniul de activitate pentru mai târziu, când vor crește.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, anunță că a început consilierea vocațională în școli, la clasa a opta, astfel încât fiecare copil să se orienteze în funcție de abilitățile și de îndemânarea lui. E important, pentru că nu toți copiii au aplecare spre studii. Iar, în contextul învățământului dual pe care îl dezvoltăm în județ, adolescenții trebuie să știe spre ce să se îndrepte.

”Am demarat proiectul de consiliere vocațională alături de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și de voluntarii de la Facultatea de Psihologie. Deocamdată, pentru 25 de școli. Dacă va fi bine primit, de anul viitor îl extindem. Elevii primesc un ID și o parolă, se așază la calculator și completează un test. Specialiștii analizează răspunsurile, după care fac consiliere în grup, la nivel de clase, apoi cu fiecare copil în parte. De anul viitor, vor face consiliere individuală și cu părinții elevilor, pentru că doar așa putem schimba mentalități. Fiecare sistem de învățământ – teoretic sau profesional- are avantajele lui. Învățământul dual îți asigură viitorul loc de muncă și, în timpul studiilor, o bursă generoasă, de la stat și de la angajator”, a precizat Thuma.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here