Acasă Economie Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: Pentru Ilfov, construcția drumurilor radiale înseamnă dezvoltarea...

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: Pentru Ilfov, construcția drumurilor radiale înseamnă dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar și dezvoltare economică

DISTRIBUIȚI

Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) a aprobat parteneriatul cu CNAIR, pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare construirii a zece drumuri radiale în regiune.

Cele zece drumuri vor lega, practic, localitățile din județul Ilfov cu toate cele șase sectoare ale Capitalei, iar conexiunea se va face prin Autostrada de Centură (A0).

”Pentru județul Ilfov, construcția acestor drumuri radiale înseamnă dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar și dezvoltare economică. Vor fi drumuri moderne, cu benzi dedicate transportului în comun, cu piste de biciclete, dar și stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Acest proiect este unul major, atât pentru ilfoveni cât și pentru bucureșteni în același timp, pentru că va permite utilizarea șoselei de centură și a autostrăzii de centură nu doar ca alternative la traficul de tranzit, ci și ca alternative la traficul curent al rezidenților din Capitală și din județul Ilfov”, declară Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Cele zece radiale sunt prelungiri ale unor bulevarde din Capitală, care se vor intersecta cu șoseaua de centură și vor fi conectate la Autostrada de Centură: Bd. Timișoara, Calea Giulești, Bd. Poligrafiei, zona Pipera, Șos. Dobroești, Splaiul Unirii, Bd. Metalurgiei, Prl. Ferentari.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here