Acasă Interne IGI: Cum se acordă protecția temporară în România

IGI: Cum se acordă protecția temporară în România

DISTRIBUIȚI

Protecția temporară se acordă de către Inspectoratul General pentru Imigrări cetățenilor ucraineni, indiferent de momentul sosirii în România, și membrii lor de familie, cetățenilor terți non-ucraineni sau apatrizi care beneficiau în Ucraina înainte de 24 februarie a.c. de o formă de protecție internațională sau o formă echivalentă națională de protecție, indiferent de momentul sosirii în România, și membrii lor de familie sau cetățenilor terți non-ucraineni și apatrizii care au părăsit Ucraina la sau după data de 24 februarie a.c. și care dovedesc că au rezidență legală în Ucraina, în baza unui permis de ședere permanentă emis în conformitate cu legislația ucraineană și care nu se pot întoarce, în condiții sigure și stabile, în țara sau în regiunea de origine și membrii lor de familie – dacă sponsorul este recunoscut de către autoritățile române ca beneficiar al protecției temporare.

Vă puteți înregistra ca beneficiar al protecției temporare în România la oricare dintre structurile de imigrări ale Inspectoratului General pentru Imigrări (Direcția/serviciile/birourile pentru imigrări sau centrul regional de proceduri și cazare pentru solicitanții de azil).

În cazul altor rude apropiate care trăiau împreună, ca parte a familiei, atunci când au avut loc evenimentele care au condus la afluxul masiv de persoane strămutate și de care era în acel moment în totalitate sau în principal dependentă persoana menționată la lit. a) sau b) și care nu se pot întoarce, în condiții sigure și stabile, în țara sau în regiunea de origine, acestea se pot înregistra la direcția/serviciile/birourile pentru imigrări sau la centrele regionale de proceduri și cazare pentru solicitanții de azil, informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here