Acasă Interne IGSU: 140 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore

IGSU: 140 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de ieri, multe zone din țară au fost afectate de incendiile de vegetație care au devastat peste 1000 de hectare de teren. Această situație alarmantă nu numai că a pus în pericol viețile și bunurile oamenilor, dar are și un impact negativ asupra mediului înconjurător.

NU IGIENIZAȚI TERENURILE PRIN INCENDIERE!

Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică:

  • Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
  • Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
  • Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.

Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:

  • Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
  • Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.

1 COMENTARIU

  1. […] În cursul zilei de ieri, multe zone din țară au fost afectate de incendiile de vegetație care au devastat peste 1000 de hectare de teren. Această situație alarmantă nu numai că a pus în pericol viețile și bunurile oamenilor, dar are și un impact negativ asupra mediului înconjurător. NU IGIENIZAȚI TERENURILE PRIN INCENDIERE! Reamintim cetățenilor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here