Acasă Interne IGSU: Peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de...

IGSU: Peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.663 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (18.08.2022).

La nivel național, 1.386 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (258 cazuri), urmată de județele Cluj (101 cazuri), Timiș (70 cazuri) și Constanța (67 cazuri).

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 93 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 192 misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 93 incendii care au avut loc ieri la nivel național, 46 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 127 ha de teren.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Bistrița-Năsăud și Brașov.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

  • O intervenție solicitantă a fost gestionată de către salvatorii buzoieni ieri, în urma producerii unui accident rutier pe DN 10, în  zona localității Cislău, în care au fost implicate două autoturisme. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, o persoană și-a pierdut viața. Echipajele operative au asistat medical celelalte șase victime implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
  • O altă misiune, la care au intervenit pompierii ieșeni, a avut loc ieri, pe raza localității Borbea, în urma unui accident produs între două autoturisme. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate și inconștiente. Salvatorii au extras persoanele încarcerate și au acordat asistență medicală de urgență tuturor victimelor implicate în incidentul rutier, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală.

În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (2), Brașov (2) și Vrancea (1).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 321 de pompieri salvatori și 221 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here