Acasă Info Local Ilfov/30 de persoane în carantină instituționalizată

Ilfov/30 de persoane în carantină instituționalizată

DISTRIBUIȚI

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, conform datelor raportate de Direcția de Sănătate Publică, luni, 22 iunie 2020, orele 15.00, la nivelul județului Ilfov erau monitorizate 496 de persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 30 de persoane se aflau în carantină instituționalizată.

În perioada 18 – 21 iunie 2020, angajații Ministerului Afacerilor Interne și celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au continuat să acționeze în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

Având în vedere starea de alertă, se acționează în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la normele legale în vigoare, obiectivul polițiștilor fiind siguranța cetățeanului. Potrivit datelor transmise de IPJ Ilfov, în intervalul 18 – 21 iunie 2020, 818 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, împreună cu 360 de polițiști locali, au desfășurat misiuni specifice pe raza județului Ilfov pentru a verifica respectarea regulilor de către cetățeni. Au fost verificate 4.521 de persoane cu privire la modul de respectare a interdicțiilor și măsurilor impuse acestora și 104 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, cu privire la modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă.

În perioada de referință, polițiștii ilfoveni au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în temeiul legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, din care 10 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 1.000 lei.

De asemenea, în contextul epidemiei COVID-19, în intervalul menționat a fost întocmit un dosar penal privind infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod Penal.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov au continuat activitățile specifice de relaționare cu cetățenii ilfoveni, pentru a le aduce la cunoștință măsurile de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. În perioada 18 – 21 iunie 2020, jandarmii ilfoveni nu au aplicat sancțiuni contravenționale în temeiul legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ISU București-Ilfov asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu SARS-COV-2 la unități spitalicești, misiuni pentru a sprijini celelalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 14 =