Acasă Social Ilfov: 35 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid – 19 în...

Ilfov: 35 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid – 19 în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ilfov, reprezentanții Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul județului Ilfov, acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă.

La acțiunile de ieri, 11 decembrie 2021, 111 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării şi la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 114 societăți comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și 93 de mijloace de transport persoane de pe raza județului Ilfov, fiind totodată identificate 46 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii IPJ Ilfov au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, cu amenzi în valoare de 7.000 lei.

În cadrul acțiunilor au loc permanent și activități preventive de informare. Intervențiile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicțiilor impuse prin starea de alertă și, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravențională.

Datele furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov astăzi, 12 decembrie 2021, sunt următoarele:

 1. Situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului:
 • Număr total de teste efectuate până în prezent: 149.878;
 • Număr total de teste efectuate în ultimele 24h: 356, dintre care 185 teste rapide/antigen și 171 teste RT PCR;
 • Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 75.429;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 71.346;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 715;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare la domiciliu, la zi: 464;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituționalizată, la zi: 0;
 • Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 1.530;
 • Număr de persoane în carantină instituționalizată, la zi: 4;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 40;
 • Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov: 35, dintre care 8 la ATI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here