Acasă Anchete Ilfov: 684 de mijloace de transport persoane verificate în week-end

Ilfov: 684 de mijloace de transport persoane verificate în week-end

DISTRIBUIȚI

Pe fondul numărului crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2, acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfășurate la nivelul județului Ilfov au continuat în intervalul 14-15 noiembrie 2020, având ca scop principal prevenirea infectărilor și protejarea sănătății cetățenilor, prin conștientizarea populației cu privire la apartenența la comunitate și la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivitățile umane.

Sub autoritatea Prefecturii Ilfov, misiunile din intervalul 14-15 noiembrie au fost executate de 302 polițiști, alături de 167 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Județean, ISU București-Ilfov, Poliția Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Forțele de ordine au verificat în sistem integrat 636 de societăți comerciale și au legitimat peste 3.469 de persoane pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate 684 de mijloace de transport persoane.

În contextul acțiunilor desfășurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 591 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în cuantum total de 44.000 lei, dintre care:

589 de sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cu amenzi în valoare de 44.000 lei, aplicate de către polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali;

Două sancțiuni contravenționale cu avertisment în temeiul OG nr. 2/2001, aplicate de DSVSA Ilfov.

Verificările vor continua la nivelul județului Ilfov și vor viza condițiile în care se desfășoară transportul în comun, menținerea ordinii și siguranței publice, respectarea de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, dar și protejarea cetățenilor față de practicile comerciale ilicite.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Ilfov, luni16 noiembrie 2020, ora 15:00, situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului este următoarea:

Teste efectuate până în prezent: 31.594;
Persoane confirmate cu COVID-19 până în prezent: 10.572;
Persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 6.593;
Persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 120;
Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare la domiciliu: 3.922;
Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare instituționalizată: 0;
Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină la domiciliu: 723;
Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină instituționalizată: 3;
Persoane confirmate cu COVID-19 internate: 36;
Persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov: 74, dintre care 14 la ATI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here