Acasă Info Local ILFOV – A început a 11-a ediție a Săptămânii prevenirii criminalității

ILFOV – A început a 11-a ediție a Săptămânii prevenirii criminalității

DISTRIBUIȚI

preventieDeocamdata, doar în cinci orașe ilfovene

La 26 septembrie a.c. Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a lansat a 11-a ediție a manifestării ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”. În cadrul evenimentului vor fi organizate o serie de activități informativ-preventive, care au drept scop adoptarea de către cetățeni a unor măsuri de autoprotecție.

La 26 septembrie a.c., care este dedicată prevenirii delincvenței juvenile, polițiștii se vor deplasa la Școala gimnazială nr. 1, din orașul Pantelimon, unde vor proiecta clipuri audio-video și vor purta discuții libere cu elevii privind cauzele generatoare ale delincvenței și comportamentului deviant, răspunderea penală și încadrarea diferitelor fapte pretabile comiterii de către minori.

La 27 septembrie a.c., destinată Prevenirii victimizării minorilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate vor prezenta materiale elevilor liceului tehnologic Nicolae Bălcescu, din Voluntari pe tema prevenirii criminalității informatice și a traficului de persoane.

La 28 septembrie a.c., este dedicată Prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, ocazie cu care, polițiștii ilfoveni se vor deplasa în orașul Buftea, unde vor distribui materiale preventive cetățenilor și vor oferi recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe.

La 29 septembrie a.c., polițiștii se vor afla în localitatea Măgurele, unde vor desfășura activități în scopul prevenirii infracțiunilor comise cu violență și a deprinderii de către cetățeni a măsurilor ce pot fi luate pentru a nu cădea victime ale infracțiunilor de tâlhărie și a violenței în mediul familial.

La 30 septembrie a.c. este dedicată siguranței rutiere, sens în care, polițiștii de prevenire și rutieră se vor afla în trafic, pe Drumul Național 6, pe raza orașului Bragadiru, unde vor desfășura activități de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare indisciplina pietonală.

De asemenea, polițiștii vor organiza o activitate de prevenire  a accidentelor rutiere în care sunt implicați minori, la Școala gimnazială nr. 1, din localitatea Bragadiru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here