Acasă Info Local Ilfov/Amenzi de peste un milion de lei în perioada sărbătorilor pascale

Ilfov/Amenzi de peste un milion de lei în perioada sărbătorilor pascale

DISTRIBUIȚI

În perioada sărbătorilor pascale, structurile de ordine și siguranță publică din județul Ilfov au desfășurat următoarele activități: 1.643 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în sistem integrat, astfel că la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au fost desfășurate 133 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu COVID-19. Au fost verificate 6.713 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, iar 221 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

Ca urmare a desfășurării acestor acțiuni, forțele de ordine au aplicat 474 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.045.408 lei, anunță Prefectura Ilfov. Nu a fost înregistrat niciun dosar penal în contextul pandemiei cu COVID-19, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor sau comunicarea de informații false.

În același interval, 17 – 20 aprilie a.c., Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov a aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a executat neîntrerupt misiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

 

Ilfov/88 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 1.190 de persoane aflate în izolare

 

La 21 aprilie 2020, la nivelul județului Ilfov, raportarea Direcției de Sănătate Publică – ora 15.00 indicau 88 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 1.190 de persoane aflate în izolare, sub monitorizare la domiciliu.

Instituția Prefectului – Județul Ilfov le solicită în continuare cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare și măsurile de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 12 =