Acasă Info Local Ilfov: Controale la centură

Ilfov: Controale la centură

DISTRIBUIȚI

În această săptămână polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov desfășoară activități de verificare și impunere a folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor omologate de retenție în cadrul controalelor TISPOL organizate la nivelul Uniunii Europene.

Inspectoratul General al Poliției Române prin Direcția Rutieră coordonează în săptămâna 11 – 17 martie 2019 la nivel național acțiunea Seatbelt, prin care se urmărește conștientizarea participanților la traficul rutier în legătură cu obligativitatea purtării centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, atât de către conducătorii auto cât și de pasageri.

În urma activităților desfășurate de la începutul săptămânii și până în prezent polițiștii rutieri au constatat și aplicat sancțiuni pentru 520 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 79 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranță și 10 pentru neutilizarea dispozitivelor speciale de retenție. De asemenea, în această perioadă au fost ridicate 25 de permise de conducere, 18 certificate de înmatriculare retrase și au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

De ce să folosim centura de siguranță?

Pentru că poate face diferența între viață și moarte! Prin urmare, nu este un accesoriu incomod, ci un sistem de protecție eficient. Poart-o cu încredere pentru mai multă siguranță fie că ești șofer, fie pasager. În caz de accident, centura de siguranță crește considerabil șansele de supraviețuire.

De câte ori nu ai auzit fraza ”mașina mea are airbag-uri, nu am nevoie de centură”? Este un concept fals, pentru că airbag-urile oferă protecție suplimentară, dar nu se substituie centurilor de siguranță. În cazul în care acestea nu sunt utilizate, declanșarea airbag-urilor poate produce vătămări grave, motiv pentru care, în asemenea situații, airbag-urile nu funcționează dacă centurile nu sunt cuplate, informează IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here