Acasă Info Local  Ilfov: Drum spre școală în siguranță

 Ilfov: Drum spre școală în siguranță

DISTRIBUIȚI

Având în vedere începerea noului an școlar, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, polițiștii au desfășurat o activitate de instruire a 60 de șoferi de microbuze școlare din cadrul unităților de învățământ de pe raza județului Ilfov.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au prezentat șoferilor de microbuze școlare principalele obligații pe care le au conform normelor legale în vigoare și sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării acestora.

De asemenea li s-a atras atenția să nu utilizeze microbuzele școlare în alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate și să informeze Serviciul Rutier Ilfov, prin unitatea de învățământ, despre orice deplasare cu microbuzele școlare în excursii sau tabere. Totodată li s-au prezentat șoferilor principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe raza județului Ilfov.

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au verificat șoferilor prezenți toate documentele prevăzute de lege pentru efectuarea transportului școlar, fără a fi constatate nerguli. Activitățiile de instruire s-au efectuat și cu sprijinul reprezentanților  I.S.C.T.R. – București-Ilfov.

Pe raza județului Ilfov nu au fost până în acest moment accidente rutiere în care să fie implicate microbuze școlare. Pentru a nu avea parte de astfel de evenimente, polițiștii ilfoveni vor prezenți în această perioadă pe arterele principale și secundare ale județului și vor verifica cu prioritate respectarea obligațiilor pe care le au șoferii conform normelor legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here