Acasă Info Local Ilfov/Luni începe dezinsecția terestră

Ilfov/Luni începe dezinsecția terestră

DISTRIBUIȚI

Serviciul de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov începe de luni, 13 aprilie, campania de combatere a țânțarilor. Aveți atașat  calendarul dezinsecției.

Consiliul Județean a trimis afișe cu un calendar al dezinsecției în toate localitățile, astfel încât acțiunea să ajungă la cunoștința populației. Afișele vor fi puse la primării, dispensare și în autobuze.

Dezinsecția va avea loc seara, după orele 19.00. Insecticidul folosit se numește Cymina Plus, în doză de 50 de mililitri la hectar. Atenție! Pentru dezinsecția terestră nu există insecticide care să nu fie toxice. Cymina Plus este iritant pentru oameni și toxic pentru albine. Se recomandă populației să nu stea în raza de acțiune a substanței și, preventiv, să închidă geamurile când se face dezinsecția. Apicultorii sunt anunțați din timp, astfel încât să țină albinele închise.

Mașinile de dezinsecție sunt dotate cu GPS. Locuitorii județului vor putea vedea pe internet, în timp real, unde se află echipajele.

Fiecare echipaj va fi însoțit de un reprezentant al localității respective, care să indice exact zonele de acțiune și de un reprezentant al Consiliului Județean Ilfov, care va supraveghea dezinsecția.

Reprezentanții localităților vor fi anunțați săptămâna viitoare, în ziua în care are loc dezinsecția.

Combaterea țânțarilor se face terestru – sunt vizate femelele, ca să nu ajungă să depună ouă și din avion- pentru larve. Pentru eficiență maximă, este nevoie ca dezinsecția să aibă loc simultan în toate regiunile țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 8 =