Acasă Anchete Ilfov: Percheziții la persoane care vând tutun prin anunţuri online

Ilfov: Percheziții la persoane care vând tutun prin anunţuri online

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii fac, miercuri, 32 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa la persoane care comercializează tutun prin intermediul anunţurilor online. 20 de persoane sunt vizate, fiind bănuite că aciziţionau tutun foi din Bulgaria şi zona de sud a României pe care-l prelucrau în instalaţii ilegale. De la cinci oficii poştale şi o firmă de curierat se vor ridica documente.

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal”, a transmis, miercuri, IPJ Giurgiu.

Sursa citată a precizat că membrii grupării sunt bănuiţi că achiziţionează tutun brut (foi) din Bulgaria şi de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale (mori de tocat, cazane de fierbere, etc.) şi comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online.

Totodată poliţiştii vor ridica de la cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs.

Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale. .

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste un kg. de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here