Acasă Info Local Ilfov/ Toți cei 163 de angajați din centrele sociale au fost testați...

Ilfov/ Toți cei 163 de angajați din centrele sociale au fost testați de COVID-19 și pot să înceapă lucrul

DISTRIBUIȚI

Toți cei 163 de angajați din centrele sociale care îi schimbă în tură pe colegii lor au fost testați de COVID-19 și pot să înceapă lucrul. ”Vă pot spune cu mare bucurie că toate testele au ieșit negativ! Și vreau să le mulțumesc acestor oameni că își lasă familiile ca să aibă grijă de semenii lor aflați în mare nevoie. Două săptămâni vor fi departe de copiii și de soții lor, ceea ce nu e lucru ușor, iar pentru asta merită toată aprecierea. Au înțeles că așa se protejează și pe ei, dar și pe cei de care au grijă”, declară președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

După cum se știe, CJ Ilfov, prin Spitalul Județean, a cumpărat 5.000 de teste Real Time PCR pentru personalul medical  din județ – spitale și cabinete de medicină de familie – și pentru angajații din centrele sociale pentru copii și vârstnici.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”De la apariția acestui virus noi ne-am asigurat că protejăm populația din Ilfov, în primul rând prin protejarea celor din prima linie. Am făcut contracte de asociere, ca să putem livra echipamente de protecție. Apoi a apărut Ordonanța Militară nr. 8, care stabilește că în centrele sociale pentru copii și bătrâni se lucrează în regim de 14 zile. Se încheie deja primul ciclu. Îi testăm pe toți cei vin de acasă și intră de luni în ciclul următor de 14 zile. Vrem să avem siguranța că nu introducem virusul în centrele sociale. E obligatoriu ca testarea să se încheie sâmbătă, înainte să intre în tură, luni. Nimeni nu va intra în tură netestat”.

Și personalul din spitale și din cabinetele de medicină de familie va fi testat, în cazul în care prezintă simptome sau dacă au intrat în contact cu un suspect de coronavirus.

Toate probele prelevate vor fi trimise la Spitalul Matei Balș și la un spital privat, printr-o sponsorizare.

Testele au fost cumpărate la prețul de 14 lei plus TVA bucata.

În centrele de protecție socială din Ilfov lucrează în jur de 250 de oameni. Personalul medical din spitale se ridică la 1.100 de oameni, iar în cabinetele de medicină de familie sunt în jur de 350 de medici și de asistenți.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 3 =