Acasă Politic Ilfov: Tratamentele AVIO pentru combaterea țănțarilor vor fi reluate din 19 august

Ilfov: Tratamentele AVIO pentru combaterea țănțarilor vor fi reluate din 19 august

DISTRIBUIȚI

Tratamentele AVIO pentru combaterea țănțarilor vor fi reluate începând de luni, 19 august, a anunțat la 7 august președintele Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache, printr-o declarație de presă susținută la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu primarii localităților din județ. În acest context, Petrache a mai anunțat că tratamentele terestre împotriva țânțarilor vor fi reluate, cel mai probabil, începând din 25 august, dacă până la acea dată vor fi gata și analizele de laborator asupra concentrației substanței folosită pentru dezinsecție.

”Amânăm, pentru că așteptăm rezultatele de laborator. Au venit unele preliminare – substanța folosită de serviciul de dezinsecție corespunde prospectului, aici nu sunt niciun fel de probleme, doar că deocamdată nu știm dacă s-a depășit concentrația în localitățile unde au fost semnalate probleme de sănătate ale oamenilor – Berceni, Popești Leordeni și Bragadiru”, a spus Petrache.

În ceea ce privește eficientizarea informării cetățenilor în legătură cu programul dezinsecției, Petrache a menționat că, de comun acord cu reprezentanții primăriilor, vor fi luate măsuri suplimentare – afișaj în stațiile de autobuz și în autobuzele STB, pe Facebook și prin comunicate de presă zilele în care se face dezinsecția și localitățile aferente. De asemenea,  în fiecare localitate Poliția Locală va anunța la megafon, în ziua acțiunii, că seara se face dezinsecție și că se recomandă ca oamenii să nu intre în contact cu substanța pentru că este iritantă și să închidă temporar ușile și ferestrele.

În plus, în localitățile unde primăriile au o aplicație de comunicare cu cetățenii prin telefonia mobilă vor fi transmise mesaje și pe telefon.

Potrivit reprezentanților CJ Ilfov, de la întâlnirea de astăzi, au lipsit reprezentanții primăriilor Berceni și Popești-Leordeni,  două dintre localitățile unde au fost semnalate cazuri de persoane afectate de dezinsecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here