Acasă Anchete Ilfov: Un italian din Voluntari vindea arme și muniție pe internet

Ilfov: Un italian din Voluntari vindea arme și muniție pe internet

DISTRIBUIȚI

15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 și 10.975 de cartușe au fost indisponibilizate, în urma unei percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la deținerea, în mod ilegal, de arme și muniții, de către un cetățean italian.

Astfel, la data de 10 noiembrie a.c., au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție, la domiciliu unui bărbat, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, regimul materiilor explozive și contrabandă.

În calitate de administrator al unei societăți comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din țară și străinătate, mai multe arme, muniții și materii explozive, pe care le-ar fi deținut la domiciliul său, din orașul Voluntari. În urma percheziției, polițiștii din Ilfov au descoperit 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence,  o lunetă prevăzută cu dispozitiv de tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 și 10.975 de cartușe, de diferite calibre, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere  pentru 24 de ore, față de bărbatul bănuit,  urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor, o infracțiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive și o infracțiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. La activități, au participat criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here