Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov vor fi maximum 28 locuri pe fiecare tip de atelier
În perioada 17 – 22 iulie 2018, PACT pentru România, platformă civică și politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE, va organiza prima şcoală de leadership civic și politic din România, Academia Lideri pentru Viitor, avându-l drept invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici ai lumii contemporane, Steve Jarding.
Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, este recunoscut ca fiind unul dintre experții de top la nivel mondial în comunicare, managementul campaniilor electorale și leadership strategic. În 2016, Jarding a fost votat Profesorul Anului la Harvard Kennedy School. A predat şi a oferit consultanţă în peste 25 de țări din Asia, Africa, America de Sud și Europa și a câștigat o listă impresionantă de curse electorale pentru guvernatori sau senatori americani. În 1996, revista Roll Call l-a descris drept ”unul dintre cei mai influenți oameni din politica de la Washington”. Nouă dintre foştii săi studenţi au fost candidați la președinție sau la funcția de prim-ministru în diverse ţări ale lumii și mulţi alţii au fost aleși în Congresul american. Este coautor al cărții ”Foxes in the Henhouse”.
Astăzi, lumea suferă profunde modificări de paradigmă şi doar istoria va consemna dacă ceea ce urmează ne aşază pe o direcţie bună. Doar cei care vor fi echipaţi cu atitudinile, cunoştinţele, competenţele şi valorile de lider vor putea să-şi asume un rol activ în trasarea acestei direcţii, altfel vor rămâne doar spectatori ai schimbărilor care vor urma.
Antreprenoriatul politic sau civic poate avea succes doar dacă fondatorii ştiu cum să construiască organizaţii de lideri – doar aşa se va realiza trecerea de la iniţiative sau startup-uri la organizaţii sustenabile şi durabile. În prezent, în România lipseşte o pepinieră reală pentru o nouă generaţie de lideri. Educaţia şi cultura civică sunt aproape absente în şcoală, iar tinerii români nu au o busolă politică. De aceea, pentru construirea noii generaţii de lideri este necesară o şcoală de leadership. Leadership-ul autentic necesită o educaţie în acest sens, care să fie începută de la o vârstă cât mai fragedă. A fi lider este o trăsătură care se învață.
Academia Lideri pentru Viitor îşi propune să dezvolte o nouă generaţie de lideri prin următoarele categorii de agenţi ai schimbării: Ateliere pentru elevi, aflați în jurul vârstei majoratului, ateliere pentru studenţi, atât în ţară cât şi în străinătate și ateliere pentru antreprenori, profesii liberale, profesionişti din orice domeniu.
Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov vor fi maximum 28 locuri pe fiecare tip de atelier. Înscrierile se pot face între 12 iunie 2018 şi 8 iulie 2018.
Academia Lideri pentru Viitor, care va avea loc în perioada 17-22 iulie la Braşov, este primul şi singurul proiect deschis de formare a unei noi generaţii de lideri în domeniile civic, economic şi public care îşi asumă misiunea de a reduce decalajele dintre comunităţile din România şi cele din Uniunea Europeană, începând de azi.
Trainerii şi facilitatorii care vor fi prezenţi vor include antreprenori civici sau politici, experţi consacraţi sau reprezentanţi ai lumii academice și practicieni. Aceştia fac parte, la rândul lor, din categoria adevăraţilor lideri: nu cei care reuşesc să adune mulţi adepţi în jurul lor, ci cei care reuşesc să formeze alţi lideri. – CRISTINA ANGHELUȚĂ