Acasă Economie Ilfovul primește bani puțini prin PNDL pentru că are ”venituri”

Ilfovul primește bani puțini prin PNDL pentru că are ”venituri”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi alocat banii din Programul Naţional de Dezvoltare Locală I (PNDL I) pe criterii politice, subliniind că autorităţile locale au primit sumele după principiul “primul venit, primul servit”.

“Informaţia publică vehiculată nu se referă la alocări. Ne referim la plăţi. În acest moment, PNDL, etapa I, are un buget alocat ca formă de uzanţă cash-ul bugetar de două miliarde de lei. Din acest cash bugetar se decontează toate facturile care sunt transmise către minister. Acele localităţi care au contractele de finanţare în derulare nu le-a împiedicat absolut nimeni să vină să deconteze aceste lucrări”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Totodată, Sevil Shhaideh a precizat că nu este normal ca cei 30 de miliarde de lei din PNDL II să-i fi repartizat în mod egal la cele 41 de judeţe. “Nu ne este indiferent dacă avem cinci localităţi într-un judeţ sau 200. Cu cât numărul este mai mare, reprezintă mai multe colectivităţi şi mai multe proiecte. Nu ne este indiferentă suprafaţa judeţului. Una este să vorbim de 100 de locuitori care ar avea acces la apă, canal şi alta este să vorbim de 1.000 de locuitori. Şi nu ne sunt indiferente veniturile autorităţilor locale”, a explicat ea.

Prin PNDL II, judeţele Suceava, Caraş-Severin, Vaslui şi Teleorman vor beneficia de cele mai mari sume, respectiv 928,5 milioane de lei, 883,2 milioane de lei, 882,2 milioane de lei şi 875,8 milioane de lei. La polul opus se află Harghita (516,3 milioane de lei), Covasna (392,2 milioane de lei), Ilfov (374,6 milioane de lei) şi Bucureşti (166,2 milioane de lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here