Acasă Educatie Ilfovul – repezentat la Balcaniada de Geografie ediția – 2018  

Ilfovul – repezentat la Balcaniada de Geografie ediția – 2018  

DISTRIBUIȚI

 

Olimpiada Naţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 1 – 6 aprilie la Brăila şi a reunit cei mai buni elevi din ţară. În total 221 de elevi de la clasele VIII-XII şi peste 80 de profesori din țară au sosit pentru a participa la acest eveniment.

Din partea județului Ilfov au participat Patrik Vlad Apostol, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din Măgurele, care l-a avut ca profesor coordonator pe Cătălin Popa, Alexandra Ianăș, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr.1 din Buftea, care l-a avut ca profesor coordonator pe Florea Vișnyei, Andrei Florian Stoian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din Măgurele, care l-a avut ca profesor coordonator pe Ștefania Cristescu și Ștefania Vasile, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Buftea, care l-a avut ca profesor coordonator pe Tincuța Vrânceanu.

Elevii din județul Ilfov au fost însoțiți la Brăila de profesorul Cătălin Popa.

În urma susținerii probei scrise și celei practice (în baza observațiilor făcute pe traseele din teren) Patrik Apostol s-a calificat pentru susținerea probei de interviu (în limba engleză) în vederea participării la olimpiada internațională.

“Emoțiile au început să crească deoarece proba scrisă de baraj prezintă un grad ridicat de dificultate. Însă totul a meritat în momentul anunțării celor calificați: cel mai mic calificat pentru Balcaniadă, elevul Apostol, de la Liceul Teoretic din Măgurele, care va fi coordonat de profesorul Cătălin Popa. Patrik Apostol va reprezenta România, alături de alți trei elevi. În acest an, România găzduiește, la Iași, Balcaniada de Geografie. Concursul va include trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia. Este o performanță pentru educația geografică ilfoveană. În sfârșit o recunoașțere bine-meritată pentru munca depusă de profesori, elevi și părinți. Rezultatele din ultimii ani au fost din ce în ce mai bune, însă este prima calificare la etapa internațioanlă. Sperăm să avem ocazia de a-l pregăti în continuare pentru participare în următorii patru ani la olimpiada națională de geografie”, declară prof. Cristina Petre Ghiță, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here