Acasă Economie În atenția primarilor: Planurile de Management al Riscului la Inundații pentru perioada...

În atenția primarilor: Planurile de Management al Riscului la Inundații pentru perioada 2022-2027

DISTRIBUIȚI

În cadrul proiectului European ”Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a și a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – RO-FLOODS”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de liderm și Administrația Națională ”Apele Române”, ca partener, reactualizează Planurile de Management al Riscului la Inundații, de la nivelul celor 11 bazine hidrografice. În final, acestea vor fi corelate cu Planurile de Management al Bazinelor Hidrografice, realizate conform Directivei Cadru Apă, oferind, în acest fel, o viziune integrativă, care va fi transpusă și la nivelul districtului hidrografic al bazinului Dunării.

Până în prezent, au fost elaborate și validate metodologiile de revizuire a hărților de hazard și de risc care țin cont inclusiv de efectele schimbărilor climatice. În acest context, vor fi propuse și promovate măsuri de infrastructură verde și de reconstrucție ecologică a râurilor. Se urmărește cu prioritate protejarea populației și a bunurilor, dar și cea a mediului înconjurător. Astfel, vor fi respectate și cerințele formulate prin Directiva Cadru Apă, care includ rigori precise și clare cu privire la protejarea corpurilor de apă.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, se așteaptă răspunsuri din partea grupului de consultare tehnică, format din specialiști din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniu și din reprezentanți ai societății civile.

Documentele sunt disponibile la adresa https://rowater.ro/…/proiecte-in…/proiectul-rofloods/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here