Acasă Info Local În București se redeschid cafenelele, restaurantele și cinematografele/Ilfovul mai așteaptă

În București se redeschid cafenelele, restaurantele și cinematografele/Ilfovul mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3 în următoarele 48 de ore, va decide relaxarea unor restricții cum ar fi redeschiderea parțială a cinematografelor și restaurantelor.

Miercuri, Bucureștiul a intrat în ”zona galbenă” de COVID-19, rata de infectare scăzând sub trei cazuri la mia de locuitori. Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, raportată miercuri, este de 2,96, față de 3,22 cu o zi înainte.

„Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

(…) Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a scris pe Faceebook prefectul Capitalei.

Printre măsurile vizate se numără permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor, redeschiderea activităților ”la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității, permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here