Acasă Anchete În București sunt peste 100 de depozite ilegale

În București sunt peste 100 de depozite ilegale

DISTRIBUIȚI

Periferia Bucureștiului a ajuns să fie împânzită de depozite ilegale de deșeuri. Majoritatea sunt foarte bine camuflate și au în cele mai multe cazuri o singură cale de acces, ferită de ochii lumii.

Terenurile care găzduiesc gropile de gunoi ilegale sunt fie ale unor privați, fie ale primăriilor sau ale CFR.

Grav este că în București sunt peste 100 de depozite ilegale. O spune chiar Șeful Gărzii de Mediu București.

„Regăsim undeva în inventarul pe care l-am creionat, peste 100 de arealuri care prezintă astfel de depozitări, de diverse dimensiuni și suprafețe care variază între câteva zeci de mp și câteva zeci de mii de mp.”, a declarat Viorel Tufeanu, comisarul șef al Gărzii de Mediu București.

Tot Tufeanu spune că în cazul celor 100 de depozite ilegale a dat amenzi în valoare de peste un milione de lei primăriilor din Capitală, pentru faptul că nu au făcut curățenie, dar și mai multor privați, tot pentru același lucru.

Două dintre cele mai mari gropi de gunoi ilegale al Capitalei sunt chiar la periferia Sectorului 1. Pe strada Carierei, pe o suprafață de câteva hectare sunt depozitate mii de tone de deșeuri. Locuitorii din zonă se plâng de mirosul insuportabil dar și de șobolani.

O altă depozitare ilegală se află pe o stradă care nu apare pe hartă, din zona triaj Chitila. Aici pe o distanță de aproximativ un km, pe ambele părți ale drumului, au fost bascultate sute, poate chiar mii de masini cu gunoaie.

Activiștii de mediu consultați de G4Media.ro spun că s-a ajuns în această situație atât din cauza numărului mic al inspectorilor de mediu din Capitală, 13 la număr, a polițiștilor locali care nu au fost în stare să-i prindă la timp pe poluatori, cât și din cauza primăriilor de sector care nu au făcut curățenie.

Potrivit Gărzii de Mediu, cei care sunt prinși că aruncă deșeuri la voia întâmplării pot primi amenzi de până la 30.000 de lei și se pot alege cu confiscarea masinii, în timp ce primăriile care nu aduc terenurile la starea inițială riscă amenzi cuprinse între 50.000 si 100.000 de lei. – sursa: G4Media.ro, Dragoș Porojnicu este reporter și la Stirile TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here