Acasă Politic În Europa suntem eficienți și de calitate

În Europa suntem eficienți și de calitate

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Guvernului, Viorica Dăncilă, a prezentat bilanțul primelor două luni ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

”Comunitatea Europeană înseamnă o viață mai bună pentru sute de milioane de cetățeni, securitate socială și coeziune, drepturi și libertăți garantate. Sunt principiile care ne-au ghidat acțiunile și care ne inspiră în continuare în exercitarea acestui mandat. Guvernul României, miniștrii și Reprezentanța Permanentă au acționat cu profesionalism și responsabilitate și am obținut în doar două luni rezultate pe care alte președinții nu le-au avut într-un mandat întreg.

Acest lucru demonstrează cât de nefondate au fost atacurile și previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acționat din considerente pur electorale, fără să le pese că pun România într-o lumină nefavorabilă în plan extern.

În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient și de calitate, extrem de apreciat de toți partenerii europeni. Românii au de ce să fie mândri, în toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă, România a fost felicitată pentru modul excepțional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru.

Miniștrii au prezidat numeroase reuniuni în care au dovedit că Guvernul României are capacitatea și experiența necesare să contribuie la identificarea celor mai bune soluții pentru temele majore de pe agenda europeană: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcționarea Pieței Unice Europene și competitivitatea industriei, impulsionarea digitalizării, protejarea drepturilor sociale, securitatea internă, combaterea terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migrație,  viitorul Uniunii Europene post- Brexit.

Printr-o cooperare strânsă și un dialog deschis și constructiv cu reprezentanții Comisiei Europene, ai Parlamentului European și ai Secretariatului General al Consiliului, precum și cu toate statele membre, am obținut consens inclusiv pe dosare care stagnau de foarte mult timp. În continuare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here