Acasă Educatie În Ilfov sunt unități de cercetași la Moara Vlăsiei, Popești-Leordeni, Brănești, Domnești...

În Ilfov sunt unități de cercetași la Moara Vlăsiei, Popești-Leordeni, Brănești, Domnești și Vidra

DISTRIBUIȚI

Cercetășia, educație pentru viață

Pentru fiecare părinte cel mai important în lume este copilul său. Vrem ca fiii și fiicele noastre să crească frumos, cu respect și dragoste față de oameni și față de natură, să fie responsabili, disciplinați, independenți, siguri pe ei. Pentru toate acestea, mulți adulți își înscriu copiii la cercetași.

Cercetășia este o metodă nonformală de educație, educație pentru viață, conexată cu mișcarea în aer liber și cu activități pentru dezvoltare personală.

În Ilfov sunt unități de cercetași la Moara Vlăsiei, Popești-Leordeni, Brănești, Domnești și Vidra.

Marcel Bărbătei, șeful unității de cercetași de la Moara Vlăsiei, spune că “cercetășia este educație prin activități practice, sportive și de îndemânare, numite generic aventură. Îi face pe copii mai dezghețați, mai sociabili și mai ordonați. După un 1-2 ani de cercetășie, rezultatele sunt vizibile nu doar acasă, în familie, ci și la școală, pentru că cel mic începe să vadă lucrurile altfel. Și mai are un avantaj cercetășia: suplinește parțial timpul pe care părinții nu îl mai au la dispoziția pentru activități practice. Își pot face treaba liniștiți, în timp ce copiii lor stau departe de telefoane și învață să se orienteze în teren, fac drumeții, cursuri de supraviețuire, autoapărare, învață să construiască adăposturi sau chiar să și gătească”.

Noi unități la Cernica, Glina, Berceni și Pantelimon

Jeni Crividenco, șefa unității de cercetași din Vidra, spune că cercetășia este un stil de viață. Un stil care a început să prindă și în județul Ilfov. Organizația din care face parte, de exemplu, este în discuții pentru ca din toamnă să aibă patru noi unități de cercetași, la Cernica, Glina, Berceni și Pantelimon.

Nu știți dacă cercetășia i-ar plăcea copilului dumneavoastră sau dacă i se potrivește? Convinge-ți-vă singuri. Duceti copilul să fie cercetaș pentru o zi.

Cercetașii Vlăsiei, de exemplu, își pun corturile pe stadionul de cricket din Moara-Vlăsiei și vor sta acolo din 12 până în 17 august. Tabăra va avea și ateliere practice, deschise tuturor copiiilor. Cine vrea să afle ce sunt cercetașii și cu ce se ocupă, poate merge, în perioada 12-17 august, între orele 14.00-18.00, la atelierele de orientare turistică, noduri, arc, tir și tiroliană.

Dacă ratați atelierele din august, de la Moara-Vlăsiei, mai aveți o ocazie, în septembrie. Grupul din Vidra va organiza în pădurile din Ilfov acțiunea “Cercetași pentru o zi”.

Cine vrea să își înscrie copilul la cercetași trebuie să completeze o fișă de adeziune și să plătească o cotizație, care diferă de la o organizație la alta. În funcție de grupul ales, vârsta minimă este de 7 sau 9 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here