Acasă Economie În Ilfov vor fi amenajate patru centre de colectare a deșeurilor

În Ilfov vor fi amenajate patru centre de colectare a deșeurilor

DISTRIBUIȚI

Gata cu brazii de Crăciun aruncați la colțul străzii, cu mobila și televizoarele nefuncționale abandonate peste tot! Pe viitor nu va mai fi nevoie să plătiți diverși operatori, care să vină și să vi le ia.

În Ilfov vor fi amenajate patru centre de colectare a deșeurilor. În Brănești, Grădiștea, Mogoșoaia și Moara Vlăsiei. Se numesc centre cu aport voluntar (CAV). Ce înseamnă asta? Înseamnă că merge acolo numai cine vrea și își trasportă singur deșeurile. Cu o singură condiție: să fie persoană fizică, nu firmă, explică Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Aceste centre sunt practic niste platforme betonate, pe care sunt așezate containere pentru diverse categorii de deșeuri reciclabile: periculoase, textile, electrice, electronice, uz casnic, hârtie, plastic, lemn, mobilier, sticlă, anvelope, metal, deșeuri de grădină, moloz. Cine își va duce gunoiul acolo nu va plăti nimic.

Centrele de colectare a deșeurilor ar trebui să fie gata până la finalul anului 2024.

”Le facem cu bani europeni, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Odată înființate, se creează condiții pentru a colecta separat deșeurile și astfel scade cantitatea de gunoi ce ajunge la groapa din Vidra. Asta înseamnă un mediu mai curat și mai sănătos!, declară Hubert Thuma.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here