Acasă Info Local În ultimii patru ani, județul Ilfov a înregistrat doar șase cazuri de...

În ultimii patru ani, județul Ilfov a înregistrat doar șase cazuri de meningo-encefalită

DISTRIBUIȚI

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov reamnitește că, odată cu apariția căldurii apar si țânțarii, unii dintre cei mai mari purtători de viruși și bacterii. Principalul pericol al acestor boli transmise de țânțari este reprezentat de faptul că se hrănesc exclusiv cu sângele mamiferelor, dar și al oamenilor, iar în acest fel pot transmite o mulțime de afecțiuni.

Adevărata îngrijorare este generată de bolile care pot fi transmise de țânțari: boala Lyme, febra galbenă, febra Dengue, malaria, febra West Nile, encefalită, filarioza limfatică, virusul Zika etc.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimii patru ani, județul Ilfov a înregistrat șase cazuri de meningită/meningo-encefalită West Nile, patru cazuri boala Lyme și nicun caz de malarie, filarioză, febră hemoragică, febră galbenă. encefalită sau virusul Zika.

Și anul acesta, tratamentele de combatere a țânțarilor au început în județul Ilfov încă de la jumătatea lunii aprilie, protejând astfel, pe cât posibil, sănătatea ilfovenilor și asigurând creșterea calității vieții prin reducerea vectorilor generatori de boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =