Acasă Anchete Încă 76 de dosare penale pentru infracțiuni în domeniul silvic

Încă 76 de dosare penale pentru infracțiuni în domeniul silvic

DISTRIBUIȚI

Polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, în perioada 31 iulie – 6 august 2020, la nivel național. 574 de controale au desfășurat polițiștii, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate 210 obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 76 de dosare penale, fiind cercetate 72 de persoane și au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 257.500 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 784 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 234.400 lei.

Au fost înregistrate șapte apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, unul dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here