Acasă Economie Încă aproximativ 100 de km de rețea de apă-canal în Măgurele

Încă aproximativ 100 de km de rețea de apă-canal în Măgurele

DISTRIBUIȚI

După localitățile Pantelimon, Mogoșoaia și Bragadiru, la 5 august 2021 a avut loc semnarea contractului de execuţie lucrări „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Măgurele”. Lucrurile încep să se miște în direcția pe care ne-o dorim cu toții în Ilfov și mă bucur că pot participa la astfel de momente, a declarat cu acest prilej Hubert Thuma, președinte al CJ Ilfov.

La evenimentul organizat la Centrul Cultural Măgurele au participat, alături de semnatarii contractului, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov – Hubert Thuma și Ștefan Rădulescu -, deputatul de Ilfov George Tuță, primarul orașului Măgurele Narcis Constantin și oficialități locale.

Cu o valoare de 64.989.803,02 fără TVA și o durată de execuție a lucrărilor de aproximativ 25 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni perioada de notificare a defectelor, semnarea acestui contract reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și modernizarea orașului Măgurele. Mai precis, presupune lucrări la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitatea Măgurele prin extinderea rețelei de distribuție a apei cu aproximativ 49 km și a rețelei de canalizare cu aproximativ 43 km, plus 19 stații de pompare noi.

Ca și celelalte, și acest contract face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

”La sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie, urmează semnarea contractelor pentru Cornetu, Ciorogârla și Domnești. Și continuăm”, declară președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 3 =