Acasă Anchete Încă un caz ciudat, de data aceasta la Spitalul Județean Ilfov

Încă un caz ciudat, de data aceasta la Spitalul Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI

Libertatea a descoperit încă un caz de fals medic, iar coincidenţa face să fie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de ”voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii, anunță Libertatea! Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă. Deşi ea susţine că ”nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă. ”Doar am servit instrumentarul şi pensele”, explică Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că ”am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma ”de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, ”doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor. ”Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalureatul, exact ca Matteo Politi. După ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe ”şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine.

Președintele Consiliului Județean Ilfov (instituție în subordinea căreaia de află Spitalul Județean), Marian Petrache, a cerut imediat verificarea informațiilor apărute în spațiul public. – mai multe pe Libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here