Acasă Economie Încă un pas pentru realizarea Magistralei 6 de metrou 

Încă un pas pentru realizarea Magistralei 6 de metrou 

DISTRIBUIȚI

A fost semnat contractul de finanțare ”Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, Magistrala 6 (1 Mai – Otopeni), în valoare de 6,3 miliarde de lei. M6 va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, reamintește decretarul de Stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu.

Obiectivul contractului de finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în conformitate cu legislația europeană și națională aplicabile acestuia. Scopul contractului îl reprezintă facilitarea legăturii dintre municipiul Bucureşti și Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, extinderea reţelei existente de metrou, dar și îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului cuprinde, în anexa nr. 3, la Proiecte de dezvoltare a noilor magistrale de metrou – București și proiectul Magistralei 6: 1 Mai – Aeroportul Otopeni, cu o lungime de 14,2 km, 12 stații si un orizont de realizare 2020 – 2023.

Așadar, traseul va avea 12 stații, iar amplasarea acestora va fi următoarea:

 1.  Staţia Pajura –  în lungul căii ferate, în ampriza străzii Băiculeşti.
 2.  Stația Expoziţiei – în cadrul ariei delimitate de Bulevardul Expoziției, Bulevardul Poligrafiei și strada Parcului, în proximitatea complexului expozițional Romexpo.
 3.   Stația Piața Montreal– de-a lungul Bulevardului Mărăști, între cele două pasaje subterane auto dinspre Drumul Național București-Ploiești către Bulevardul Mărăști, respectiv Șoseaua Kiseleff, în proximitatea Parcului Herăstrău și a clădirii Presei Libere.
 4.   Stația Gara Băneasa– adiacent Drumului Național București – Ploiești, pe espalanada din fața Gării CFR Băneasa.
 5.   Stația Aeroportul Băneasa– adiacent Drumului Național București – Ploiești, în proximitatea aeroportului Băneasa.
 6.   Stația Tokyo – de-a lungul Drumului Național București – Ploiești, în proximitatea Complexului Comercial Băneasa.
 7.   Stația Washington– adiacent Drumului Național București – Ploiești, în zona intersecției acestuia cu străzile Jandarmeriei și Bulevardul Liviu Librescu, în zona Institutului de Meteorologie, în zona de Est a podului rutier.
 8.   Stația Paris – de-a lungul Drumului Național București – Ploiești, în nordul străzii Aleea Padina, în proximitatea Liceului Francez Anna de Noailles și a Țiriac Auto Service.
 9.   Stația Bruxelles– de-a lungul Drumului Național București-Ploiești, la Nord  de linia de centură a Capitalei, în dreptul piciorului pasajului rutier de subtraversare a căii ferate de centură înspre orașul Otopeni.
 10. Stația Otopeni– în orașul Otopeni, de-a lungul străzii Calea Bucureştilor la intersecție cu strada 23 August.
 11. Stația Ion I. C. Brătianu – în lungul străzii Calea Bucureştilor, între străzile Zborului și Nicolae Grigorescu.
 12. Stația Aeroportul Otopeni– sub parcarea aferentă Aeroportului Internațional Henri Coandă-Otopeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here