Acasă Politic Încă un sondaj de campanie electorală

Încă un sondaj de campanie electorală

DISTRIBUIȚI

Conform ultimului sondaj al USR, cu doar o săptămână înainte de alegeri, Klaus Iohannis se află pe primul loc în preferințele electoratului cu 38,9%, urmat de Viorica Dăncilă – 22,6% și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna – 19,1%. Pe locul patru se află candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu – 8,2%, iar clasamentul este completat de Theodor Paleologu – 5,5% și Kelemen Hunor-3,6%.

”Au sosit și rezultatele din sondajul derulat săptămâna trecută, ultimul din seria de trei sondaje realizate prin metoda față-în-față în campanie. Datele au fost colectate în 100 de localități, total chestionare 1225. Vestea bună este că Dan este pe creștere! Ecartul față de Dăncilă a scăzut la 3,5%, de la 4,9% în luna anterioară. Mobilizarea votanților noștri este în creștere, iar convertirea electoratului Alianței de către Dan Barna la fel: de la 86,2% la 92% în ultimul sondaj”, se arată în mesajul transmis pe grupul intern al partidului de coordonatorul campaniei electorale, Cătălin Drulă.

În ceea ce privește poziționarea partidelor în preferințele românilor, PNL este pe primul loc cu 38,2%, PSD pe locul 2 cu 24%, în timp ce USR-PLUS are 20%, Pro România scade la 4,8%, iar UDMR și PMP au 4,5, respectiv 4,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here