Acasă Info Local Incendiu puternic la Periș

Incendiu puternic la Periș

DISTRIBUIȚI

Garda de Mediu anunță că un incendiu a izbucnit la Periș, la 30 de km de Capitală, pe terenurile care aparțin fostei ferme de porci din localitate. Incendiul se întinde pe trei hectare, iar mirosul generat de arderea resturilor vegetale și de la canalele de scurgere este resimțit în toate localitățile învecinate.

Incendiul a izbucnit marți, iar vegetația de pe câmp și din canalele de dejecții arde de 24 de ore, la fața locului fiind echipaje de pompieri care încearcă să oprească focul.

Garda de Mediu: ”Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov s-au deplasat în zonă, pentru verificări.

În urma controlului efectuat pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.
Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată. În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator. În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene: identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale, impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului, monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse”.

După cum se știe, la Periș a funcționat ferma de porci Romsuintest Periș, care adăpostea porcin de rezerva de stat. Firma a intrat în insolvență în 2012, amintește G4Media.ro. Din documentele aflate la dosarul de insolvență al fermelor de la Periș rezultă că în contul unor datorii la Tel Drum, care vindea furaje, fermele de la Periș au trimis la Ferma Salcia în 2011, cu titlu gratuit, peste 2.600 de porci într-o singură lună. La acel moment, Ferma Salcia era controlată de directorul Tel Drum, Petre Pitiș. Doi ani mai târziu, în 2013, ferma Salcia a ajuns la fiul lui Liviu Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, care a achitat pe fermele de porci din Salcia suma de 450 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 6 =