Acasă Economie Începe licitația pentru execuția variantei de ocolire a orașului Buftea

Începe licitația pentru execuția variantei de ocolire a orașului Buftea

DISTRIBUIȚI

Hubert Thma, președintele Consiliului Județean Ilfov, anunță că începe licitația pentru execuția variantei de ocolire a orașului Buftea. A fost încărcată, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, documentația privind licitația centurii Buftea, iar după ce va fi validată de către ANAP, se va stabili și data depunerii ofertelor.

Cu o lungime de 5,7 km, varianta de ocolire Buftea va avea trei pasaje și două intersecții: unul peste un drum betonat – km 0+610 (L=36.10 m), unul peste DJ 101 km 2+800 (L=84.90 m) – intersecția cu DJ101 este amenajată cu un pasaj superior pe varianta de ocolire și intersecție cu sens giratoriu proiectată sub pasaj – și unul peste CF București-Ploiești km 4+525 (L=81.90 m).

De asemenea, varianta de ocolire va avea o intersecție giratorie la km 0+000 (începutul variantei intersectează DN 1A la km 17+100 și va asigura conexiunea cu nodul rutier al autostrăzii de centură București).

Joncțiunea variantei ocolitoare cu DN 1A se face la km 21+700 (km 5+774 al variantei ocolitoare) utilizând strada Metalurgiei.

Varianta de Ocolire Buftea va veni în completarea investițiilor privind pasajul Mogoșoaia și Autostrada Bucureștiului – A0. Aceasta va conduce la separarea traficului local de traficul de tranzit, producând beneficii atât la nivelul traficului de tranzit aferent DN1A, cât și la nivelul traficului local aferent tramei stradale a orașului Buftea.

Valoarea proiectului este de 192,2 milioane de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here