Acasă Politic Începe procedura de numire a consulilor generali ai României

Începe procedura de numire a consulilor generali ai României

DISTRIBUIȚI

MAE și SGG anunță începerea procedurii de numire a consulilor generali ai României.

Conform art. 9 alin. (3) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, consulii generali, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general, sunt numiți prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor externe.

Sunt eligibili în vederea nominalizării pe funcțiile de consul general, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general: membri ai Corpului Diplomatic și Consular al României, precum și persoane care nu fac parte din Corpul Diplomatic și Consular al României, propuse de SGG.

Pentru membrii Corpului Diplomatic și Consular al României, criteriile generale de eligibilitate sunt: deținerea cel puțin a gradului diplomatic de „consilier diplomatic” sau gradul consular de „consul general”, precum și o vechime de specialitate în MAE de cel puțin 10 ani.

Membrii Corpului Diplomatic și Consular al României își pot exprima interesul pentru ocuparea unui post de consul general conform procedurii stabilite la nivelul MAE.

Pentru persoanele propuse de SGG în vederea nominalizării pe funcțiile de consul general, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general, care nu fac parte din Corpul Diplomatic și Consular al României, criteriile de eligibilitate sunt: să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 17 alin. (1) lit. a)-f) și h) din Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului Diplomatic și Consular al României, cu modificările și completările ulterioare, să aibă experiență managerială relevantă și să aibă o vechime de cel puțin 10 ani, inclusiv cumulat, în administrația publică sau într-o funcție de demnitate publică. Dosarele de candidatură vor fi înaintate la MAE, prin intermediul SGG.

 

2 COMENTARII

  1. […] MAE și SGG anunță începerea procedurii de numire a consulilor generali ai României. Conform art. 9 alin. (3) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, consulii generali, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general, sunt numiți prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor externe. Sunt eligibili în vederea nominalizării pe […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here