Acasă Economie INELUL 2 AL AUTOSTRĂZII DE CENTURĂ A BUCUREȘTIULUI ȘI NODUL INTERMODAL BUCUREȘTI-ILFOV,...

INELUL 2 AL AUTOSTRĂZII DE CENTURĂ A BUCUREȘTIULUI ȘI NODUL INTERMODAL BUCUREȘTI-ILFOV, PRIORITARE PENTRU CJ ILFOV

DISTRIBUIȚI
Marian Petrache, președintele CJ Ilfov

Ultima variantă a Master Planului General de Transport, aflată în dezbatere publică, a generat opinii ale organizațiilor și asociațiilor profesionale, dar și ale administrațiilor locale și județene, cu privire la prioritățile strategice incluse în acest document programatic. În urma analizei Master Planului General de Transport s-a constatat absența celor două proiecte strategice ale Consiliului Județean Ilfov, respectiv “Inelul 2 de Centură” și “Nodul Intermodal București-Ilfov”.

Argumentând din punct de vedere economic și social necesitatea realizării acestor două proiecte, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, i-a cerut ministrului Transporturilor, Ioan Rus, includerea “Inelului 2 al Centurii Bucureștiului” și a “Nodului Intermodal București-Ilfov” în varianta finală a Master Planului General de Transport al României.

Prin realizarea acestor proiecte se creează o legatură rutieră directă și eficientă între cele trei autostrăzi existente în jurul municipiului București, asigurând în același timp dezvoltarea unor proiecte aflate în strategia de dezvoltare a județului Ilfov, “Nodul Intermodal Bucuresti – Ilfov”, reușind să obțină deja finanțare de la Uniunea Europeană.

Atât Consiliul Județean Ilfov, cât și Ministerul Transporturilor susțin introducerea acestor două proiecte cu impact social și economic de viitor asupra regiunii București-Ilfov, în prioritățile Master Planului General de Transport al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here