Acasă Economie Inițiativa Domnești: ”Ministrul Răzvan Cuc a făcut o așa-zisă vizită, pe așa-zisul...

Inițiativa Domnești: ”Ministrul Răzvan Cuc a făcut o așa-zisă vizită, pe așa-zisul șantier de la pasajul Domnești”

DISTRIBUIȚI

Autoritățile se jocă în continuare cu răbdarea celor care tranzitează linia de centură a Capitalei către Domnești. De mai bine de 12 ani, de când s-a luat decizia construirii unui pasaj suprateran, lucrurile arată cam la fel. Pe hârtie și din vorbe totul pare a fi în regulă, însă lucrările nu au început, iar exproprierile suplimentare nu au fost realizate. La doi ani de la semnarea contractului este autorizată pentru construcție sub 1% din lucrare.

Inițiativa Domnești ne anunță astăzi că ”ministrul Răzvan Cuc a făcut o așa-zisă vizită, pe așa-zisul șantier de la pasajul Domnești”. ”Constructorul s-a mobilizat uluitor și a trimis pe teren două utilaje și cinci oameni îmbrăcați corespunzător, cu veste reflectorizante, care s-au prefăcut împreună că muncesc. Bineînțeles că toți cei de mai sus au dispărut de pe șantier în după amiaza aceleiași zile. Noi cetățenii, care nu mai putem crede în astfel de înșelătorii, vom filma în fiecare săptamână acest șantier, pentru a vedea evoluția lui. Conform autorităților, lucrările vor incepe de îndată ce vremea va permite. Vremea permite. Șantierul este pustiu. În episodul de astăzi, concluzia este una simplă și clară: nu lucrează nimeni pe șantierul pasajului Domnești. Revenim cu vești săptămâna viitoare”.

Potrivit CNAIR zona este tranzitată zilnic de aproape 9.000 de autovehicule doar pe tronsonul care ţine de Centura Capitalei, fără a pune la socoteală şi traficul dinspre comuna Domneşti şi Sectorul 6.

În martie 2015, era scos la licitaţie contractul de peste 40 milioane de euro pentru proiectarea şi execuţia unui sens giratoriu suspendat de 257 de metri. Zece luni mai târziu contractul a fost câştigat de asocierea S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Comnord S.A. şi S.C. Specialist Consulting S.R.L. Cu toate că S.C. Straco Grup S.R.L., liderul asocierii este în insolvenţă, instanţa de judecată şi Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor au respins contestațiile.

Potrivit contractului, lucrările ar trebui să se încheie la jumătatea lunii ianuarie 2021. Foto: Kanal D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here