Acasă Info Local Inspector de la Finanțe Publice Ilfov, arestat pentru luare de mită

Inspector de la Finanțe Publice Ilfov, arestat pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 septembrie 2015, ora 16.10, a lui Daniel Mihăilă, inspector fiscal din cadrul A.N.A.F. – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, Serviciul colectare şi executare silită persoane juridice, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, la data de 18 septembrie 2015, împreună cu Monica Crețoiu, acţionând amândoi în calitate de inspectori fiscali, s-au prezentat la sediul unei societăţi comerciale în vederea desfăşurării unor activităţi specifice, context în care inspectorii au adus la cunoştinţa asociaţilor societăţii, martori denunţători în cauză, faptul că s-a dispus măsura sechestrului asupra unor bunuri (mărfurile şi două autoturisme ale societăţii) și cea a popririi cu privire la conturile societăţii.

La finalul acestor activităţi, Mihăilă a pretins de la martorii-denunţători o sumă de bani, motivând că aceasta este destinată atât lui şi colegei, în scopul ca ei să deblocheze conturile societăţii, cât şi unui alt funcţionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectivă. În  aceste condiţii, Mihăilă a primit de la martorii denunţători suma de 2.000 de lei, sumă care urma a fi completată luni, 21 septembrie 2015, cu suma de 1.000 de lei, atunci când cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza căruia martorii denunţători pot cere băncilor ridicarea popririi.

Ulterior, la 21 septembrie 2015, cei doi s-au prezentat din nou la sediul societăţii respective, unde împreună au înmânat martorilor-denunţători două adrese pe baza cărora aceştia puteau cere băncilor ridicarea popririi. Cu acest prilej, Mihăilă a primit de la unul din martorii denunţători suma de 1.000 de lei, pretinsă anterior. La 22 septembrie 2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispunând arestarea preventivă a inculpatului Mihăilă pe o durată de 30 de zile. Cu privire la Crețoiu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, acesteia fiindu-i impusă interdicţia de a-şi exercita profesia. Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here