Acasă Info Local Intensificare a prevenției antidrog în zonele aglomerate din Ilfov

Intensificare a prevenției antidrog în zonele aglomerate din Ilfov

DISTRIBUIȚI

În perioada 11 – 13 iunie 2022 a.c. specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov desfășoară activități informativ-preventive pe raza județului Ilfov.

Pe 11 iunie 2022 au avut loc activități în comuna Mogoșoaia, pe 12 iunie 2022 în orașul Bragadiru și zonele arondate, iar pe 13 iunie 2022 vor fi  activități în zona Brănești-Pantelimon-Cernica

Acțiunile derulate vizează informarea și prevenirea persoanelor aflate în zone aglomerate, cu privire la efectele negative ale consumului de tutun, alcool și droguri, precum și dezvoltarea unor atitudini și practici, prin orientarea grupurilor țintă către activități recreaționale de petrecere a timpului liber în medii sănătoase și în siguranță, ca alternativă la consumul de droguri.

Persoanele adulte și minore vor fi informate cu privire la serviciile de asistență medicală, psihologică și socială oferite adolescenţilor şi tinerilor consumatori de droguri, precum şi familiilor acestora. Totodată, vor putea încerca „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum și „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație cu alcool.

Participarea specialiștilor Agenției Naționale Antidrog la astfel de acțiuni de prevenire în comunitate reprezintă unul din principalele sale obiective: orientarea tinerilor să adopte un stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here