Acasă Info Local Inundațiile au făcut prăpăd în Ilfov

Inundațiile au făcut prăpăd în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Continuă lupta cu apele

Conform centralizării pe ultimele 24 de ore realizate de Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajații MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor la nivelul a 67 localități din 27 județe (AB, AG, BC, BH, BN, BT, CJ, CT, CV, DJ, GJ, GR, HD, IF, IL, MH, MM, MS, NT, OT, SB, SJ, SV, TM, TR, VL și VS) și municipiul București.

La nivel național sunt în serviciul operativ peste 22.000 angajați MAI – pompieri, jandarmi și polițiști cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

O atenție deosebită va fi acordată râurilor din bazinele hidrografice Olțet, Cerna, Olt și Lotru (județul Vâlcea, Gorj și Argeș) unde a fost emisă avertizare hidrologică Cod Roșu, valabilă până la ora 20.00.

În ultimele 24 de ore, jandarmii și pompierii au acționat însprijinul autorităților locale pentru înălțarea digurilor, fiind finalizată construcția a 6 diguri temporare în județul Sibiu și, în prezent, se acționează pentru construcția unuia în județul Bacău.

Totodată, s-a acționat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curți, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, 2 anexe gospodărești și pentru decolmatarea a 147 fântâni.

De asemenea, se intervine, în continuare pentru degajarea drumurilor de aluviuni și pietre. În prezent, mai sunt închise drumul național DN7D în zona localității Titești (jud. Vâlcea) și drumul județean DJ 106E – între loc. Dobra și Jina (jud. Alba).  Pe drumurile DN 64 – jud. Vâlcea, DJ 106M – jud. Alba și DJ 676G – jud. Vâlcea, circulația se desfășoară îngreunat.

La acest moment, rămân evacuate preventiv 6 persoane – 2 în loc. Săcel din județul Sibiu și 4 în loc. Jibou din județul Sălaj. Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localități din 2 județe (Argeș și Bihor), însumând un număr de 215 consumatori, iar pentru remedierea defecțiunilor se acționează în teren cu 2 echipe de intervenție. Foto: Ștefăneștii de Jos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here