Acasă Educatie Învățământul dual, o opțiune pentru viitor

Învățământul dual, o opțiune pentru viitor

DISTRIBUIȚI

Până pe 11 iulie are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții ilfoveni ai claselor a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți. Până pe 8 iulie au loc înscrierea pentru învățământul profesional și depunerea fișei-tip la secretariatele liceelor care organizează cursuri de învățământ profesional dual.

Învățământul dual este o parte a învățământului profesional și se organizează, la cererea operatorilor economici, în parteneriat public-privat, pe o durată de 3 ani, și presupune cursuri de specializare într-o meserie, susținute în școli și completate de practică de specialitate într-o companie.

Consiliul Județean Ilfov desfășoară în prezent proiecte strategice precum ”Școală, meserie, viitor”(https://cutt.ly/MLrGy0m)  și ”Ilfov împreună: Educația schimbă vieți” (https://cutt.ly/dLrGvsD).

Beneficiile acordate elevilor înscriși în clasele de învațământ dual sunt următoarele: burse de 200 de lei de la bugetul de stat și de 200 de lei de la operatorul economic, diplomă de calificare recunoscută la nivel național/internațional și prioritate la angajare după absolvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here