Acasă Politic Iohannis: Criza politică trebuie să se termine. Unii au vrut să arate...

Iohannis: Criza politică trebuie să se termine. Unii au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au arătat cât sunt de neimportanți

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că trebuie să se termine criza politică o dată cu învestirea unui nou guvern. Președintele spune că este nevoie de reforme în justiție, administrație, pensii și salarii, reforme pe care vechiul guvern nu a reușit să le pună în aplicare.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd şi românii. Trebuie să se termine criza politică, care nu este despre România, nu este despre problemele românilor. Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt şi nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un guvern, ca să ne apucăm, ca să se apuce guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă, avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt încă așa cum au rezultat ele pe vremea PSD-lui lui Dragnea. Nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație, avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice, deci, toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numește. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu acum de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

”Întrebat despre susținerea guvernului de către PSD, Klaus Iohannis a precizat că „cineva trebuie să guverneze” în timp ce guvernul trebuie aprobat de o majoritate parlamentară. „Acum trebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul prin majorități. Acesta este calculul politic și este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români, și așa se va întâmpla. Dacă guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate, odată și odată trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze.”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă a fost propus de PNL la sugestia sa, Klaus Iohannis a răspuns: „Știți, asta cu vehiculatul este cam așa: am luat o decizie, se formează un guvern și nenumărați își exprimă opiniile. Este drăguț, dar problema practică este de formare a guvernului și domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum știm cu toții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here