Acasă Politic Iohannis – victorie zdrobitoare/Ilfovul, ca de obicei, primul pe țară ca prezență...

Iohannis – victorie zdrobitoare/Ilfovul, ca de obicei, primul pe țară ca prezență la vot 

DISTRIBUIȚI

Iohannis: Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România!

Dăncilă: Putem să câștigăm alegerile locale și parlamentare

Așa cum era de așteptat, Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale cu 66,5%, la diferență mare față de Viorica Dăncilă – 33,5%, conform exit-poll-ului IRES, care include și votul din Diaspora. Exit-poll-ul IRES estimează rezultatele valabile pentru ora 20.00.

Exit poll Curs – Avangarde: Iohannis, 64,8% – Dăncilă, 35,2%/ Sociopol: Iohannis, 67% – Dăncilă, 33% (Sociopol include și Diaspora).

Este cel mai slab rezultat obținut de un candidat PSD la alegerile pentru funcția supremă în stat.

Declarații Iohannis:

România a câștigat astăzi, dragi români

România a câștigat. România modernă, România europeană

Românii au fost eroii zilei de azi, au mers într-un număr impresionant să voteze

O mențiune specială pentru românii din Diasporă, care au mers în număr extraordinar de mare la vot

Este o victorie importantă. Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD.

Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România

Vă promit astăzi aici că voi fi președintele tuturor românilor, și al celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat

Voi fi și președintele românilor care nu au votat deloc, cu speranța că data viitoare vot merge totuși la vot

După această victorie sunt multe lucruri de făcut, de reparat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, europenizare

Voi fi un președinte total implicat pentru România.

Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști. Dar războiul nu a fost câștigat încă. E nevoie să mergem la vot și la locale și la parlamentare. Abia când PSD e trimis în Opoziție vom putea face ce ne-au cerut azi românii, să facem România normală, așa cum ne-o dorim cu toții.

În România normală trebuie să fie alegătorii liberali, alegătorii USR PLUS, alegătorii PMP, UDMR și da, și alegătorii PSD. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, am un război cu PSD, care încearcă să se crampioneze de putere în județe, în comunități.

Vă invit, rămâneți conectați, mergeți la vot în număr mare

În România normală trebuie să aibă loc cercetătorii, pensionarii, inginerii, muncitorii, toți românii din Diaspora. Nu există mai multe Românii, există o singură Românie, omânia noastră, a tuturor. Cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală.

Vă mulțumesc!

Viorica Dăncilă nu știe să piardă/ Nu l-a felicitat pe Klaus Iohannis

Vreau să le mulțumesc celor care au votat cu inima, primarilor, simpatizanților, celor care au vrut să înlocuiască ura cu unitatea și încrederea. PSD, astăzi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Asta înseamnă că putem să câștigăm alegerile locale și parlamentare.

Prezența finală la vot în momentul închiderii urnelor în țară a fost de 49,87%, un număr total de 9.086.098 alegători prezentându-se la secțiile de votare. O prezență peste cea din turul întâi și de la europarlamentare, dar cu peste 12% mai mică decât cea din turul 2 al prezidențialelor din 2014.

Datele de la ora 21.00:

Total votanți: 9.086.098

Votanți în mediul urban: 5.255.867

Votanți în mediul rural: 3.830.610

Votanți cu urna mobilă: 79.631

Județe fruntașe (ca procent din numărul de alegători de pe listele din județ): Ilfov (68,5%), Cluj (62,06%), Sibiu (58,13%), Brașov (56,63%), Giurgiu (55,9%)

Județe codașe (ca procent din numărul de alegători de pe listele din județ): Bacău (43,13%) Satu Mare (37,83%), Vaslui (37,53%), Covasna (25,86%) și Harghita (22,86%).

Diaspora: Klaus Iohannis a obţinut duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 91,07%, iar Viorica Dăncilă – 8,93%, după numărarea a 3.145 de voturi din 13 ţări unde s-au închis urnele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here