Acasă Educatie IPJ Ilfov: Activități de prevenție în școlile din județ

IPJ Ilfov: Activități de prevenție în școlile din județ

DISTRIBUIȚI

În cadrul evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care  se desfășoară în perioada  22 – 27 mai a.c., polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Ilfov, împreună cu polițiști de la mai multe subunități din teritoriu, au organizat în primele trei zile din această ediție, activități tematice de prevenire, structurate  pe mai multe domenii, având în vedere prioritățile de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022.

Astfel, ziua de 23 mai a.c., a fost dedicată prevenirii discriminării, context în care polițiștii ilfoveni au desfășurat activități specifice, în mai multe unități de învățământ, din judetul Ilfov, având ca beneficiari aproximativ 500 de elevi și 30 de cadre didactice.

Obiectivele activității au constat în însușirea de valori, precum respectul și toleranța față de alte persoane, formarea abilităților de a lua atitudine contra discriminării, de a distinge prejudecățile de faptele reale, de a juca rolul altei persoane și de a experimenta, prin simulare, o  altfel de viață.

În cea de a doua zi, polițiștii de la prevenire au desfășurat activități informativ-preventive în spațiul public, deplasându-se în orașul Voluntari, unde au discutat cu cetățenii despre prevenirea violenței domestice, oferindu-le totodată acestora, materiale cu recomandări.

În ziua a treia au fost derulate activități de prevenire a victimizării și a disparitiilor de minori, fiind instruiți un număr de 242 de elevi și 8 cadre didactice, din cadrul Scolii Gimnaziale „Alexandru Odobescu”, din Chiajna.

 

Activitățile informativ- preventive vor continua in zilele de 26 mai a.c., cu problematica siguranței online, iar în data de 27 mai, cu activități privind problematica prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here